Feestelijke opening nieuwe pand KYL

Op 28 mei werd het pand waarin ons kantoor zich bevind op een feestelijke manier geopend. Lees hieronder het bericht dat hierover in de media verscheen.

Ruimte voor ICT en Data op het Grasso-terrein

‘s-HERTOGENBOSCH – Een bedrijf dat een app heeft ontwikkeld tegen voedselverspilling, een BV die zich richt op geo-data, gericht op waterschappen of een start-up die zich bezighoudt met het digitaliseren van papierafhandeling bij vrachtwagens rondom de import van producten. ‘s-Hertogenbosch timmert aan de weg als dé datastad van Nederland. Onlangs opende wethouder Jan Hoskam het Grenco-kantoor voor ondernemers in de ICT op het Grasso-terrein.

Talentvolle ondernemers zijn de drijvende kracht achter de Bossche ontwikkeling tot datastad. In 2018 is met een aantal ICT ondernemers een start gemaakt met het bouwen van een community vanuit Grasso in het naastgelegen Grenco-kantoor. “In totaal zijn er nu zo’n twintig ICT bedrijven gevestigd waar zo’n 60 tot 75 mensen werken”, vertelt Robert de Kleijn, Community Manager bij Grasso. “En nog altijd word ik drie tot vier keer per week gebeld door bedrijven die zich in den Bosch willen vestigen. Er is dus behoefte aan kantoorruimte.” Om aan de huisvestingvraag te kunnen voldoen, is afgelopen maanden extra ruimte gecreëerd op de eerste verdieping. Het Grenco-kantoor beschikt nu over een totaal van circa 750m2 aan kantoorruimte voor ICT-ondernemers en is volledig verhuurd. “In Grenco komen branchegenoten samen”, aldus De Kleijn. “Vanuit deze plek gaan we de Grasso community verder laten groeien. In totaal is de Grasso 7000m2 groot. We kunnen doorgroeien naar ongeveer 500 werkplekken. Een mooie uitbreiding dus.”

Het kloppend hart van ICT
Onlangs vond de officiële opening van Grenco plaats door wethouder Jan Hoskam. “Ik zie een plek waar mensen elkaar ontmoeten, samenwerken en waar dromen worden waargemaakt”, aldus Hoskam. “De toekomst is hier, dit wordt het kloppende hart van ICT in onze stad ‘s-Hertogenbosch.” De stad wil zich graag profileren op het gebied van Data en ICT. “Daar spelen wij als BIM graag op in”, gaat Robert de Kleijn verder. “De aanvagen voor werkplekken komen uit heel Nederland. Den Bosch heeft zich op het gebied van Data en ICT op de kaart gezet en dat merk je. Gemiddeld 60% tot 70% van de aanvragen komen van buiten Den Bosch. Dan komt er nog aan aantal aanvragen vanuit Avans Hogeschool. Als stad speel je natuurlijk graag in op die vraag.” De Bossche Investerings Maatschappij (BIM) stimuleert de economische bedrijvigheid in ‘s-Hertogenbosch. Dat doet NV BIM onder meer door ondernemers samen te brengen in gethematiseerde bedrijfsverzamelgebouwen. Directeur van NV BIM, Maurice Horsten: “Afgelopen jaren hebben wij ervaren dat het thematiseren van bedrijfsverzamelgebouwen een meerwaarde oplevert voor ondernemers. We brengen ze samen en ondersteunen ze waar nodig. Met de ontwikkeling van de community vanuit Grasso leveren wij tevens een belangrijke bijdrage aan het waarmaken van de stads brede ambitie om datastad van Nederland te zijn.”

Ondernemers verbinden
“Wij hebben ons altijd op het huisvesten van bedrijven en ondernemers gericht”, vult Robert de Kleijn aan. “Maar wij vinden het dus ook belangrijk om ondernemers te ondersteunen en te verbinden. We hebben inmiddels verschillende bedrijfsverzamelgebouwen opgericht. De Gruyterfabriek richt zich bijvoorbeeld op de creatieve sector, De Jamfabriek in de Helftheuvel richt zich op Food en in het Stadion de Vliert vestigen zich steeds meer bedrijven die gericht zijn op sport en gezondheid. En in het gebouw van Grenco hebben we nu dus Data en ICT verzameld.” Op de eerste verdieping van het kantorenpand hebben de ICT ondernemers op 1 mei hun intrek genomen, waar ze letterlijk zicht hebben op hun toekomstige werkplek: Grasso. Dit monumentale gebouw wordt na een duurzame transformatie hét bedrijfsverzamelgebouw voor ICT en data ondernemers. Zoals de planning er nu uit ziet start de verbouwing begin 2020 en kunnen de ICT ondernemers naar verwachting medio 2021 hun intrek nemen in een toekomstbestendig Grasso. “Er zijn heel veel toekomstmogelijkheden voor het gebied. De Spoorzone is in ontwikkeling. Op dit moment formuleren we samen met de gemeente een toekomstvisie voor de plek van het huidige kantorengebouw Grenco. Het wordt naar alle waarschijnlijkheid een combinatie van verschillende functies. De spoorzone wordt een gemêleerde plek waar werken, wonen, innovatie en creativiteit hand in hand gaan. Als ik zou mogen dromen dan zou ik in de toekomst graag nog veel meer ruimte bieden aan data en ICT in dit gebied.”

Bron: https://www.bosscheomroep.nl/nieuws/algemeen/19709/ruimte-voor-ict-en-data-op-het-grasso-terrein#nieuwstereacties