Job Nijman treedt toe als Partner

Job Nijman treedt toe als Partner

Per 1 augustus ben ik als partner toegetreden bij KYL B.V. Na negentien jaar gewerkt te hebben voor advies-/ingenieursbureaus, waarvan het merendeel bij Fugro, kreeg ik de kans om samen met Sjaak te gaan ondernemen. Het eigen ondernemerschap is voor mij altijd de ultieme uitdaging geweest die ik nu dus in praktijk ga brengen.

In mijn carrière ben ik altijd actief geweest op het gebied van water, geo-data en innovatie in zowel Nederland als internationaal. Voor wateroverheden en industrieën heb ik me gebogen over waterveiligheids-, waterkwaliteits- en kwantiteitsvraagstukken altijd met een sterke drive om slimme oplossingen te zoeken en processen en technologie te verbeteren.

De combinatie van klimaatverandering en een toenemende vraag naar water, energie en voedsel vraagt wereldwijd om duurzame oplossingen voor waterbeheer. Datamanagement en integratie van ‘real-time’ geo-data en de vertaalslag hiervan naar ruimtelijke informatie voor overheden en industrie wordt almaar belangrijker in het dagelijks waterbeheer. De hoeveelheid informatie en de wens om 24/7 geïnformeerd te zijn en actie te kunnen ondernemen, vragen een nieuwe benadering van informatiemanagement en samenwerking tussen beheerders, leveranciers van geo-data, ontwerpers, modelleurs en technologiebedrijven. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis op dit vlak samen met de adviseurs van KYL in te gaan zetten voor onze klanten.